Locatie: Rotterdamse Munt

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

De kracht van zeewier & kruiden - 10 uur tot 13 uur

Workshop                

De kracht van zeewier & kruiden

Leren, bereiden, proeven en eten. Daar draait het om in deze workshop. Je komt veel te weten over verschillende soorten zeewier en hoe je ze op een superlekkere manier kunt combineren met kruiden en bloemen. We bereiden ze samen in gerechten, soepen en smeersels.  We bereiden ze samen in gerechten, soepen en tappenades. 

Katrien van der Eerden, natuurvoedingskok en docent, geeft tijdens de workshop demonstraties over de bereiding van dashi bouillon en gyoza vulling. Zelf leer je gyoza’s vouwen en vullen, maak je misoballen en onigiri rijstbal. Je proeft hapjes met bijzondere kruiden-zeewier-pesto, wakame tapenade, gestoomde gyoza pakketjes, misosoep en dulse salade.

De workshop vindt plaats onder het genot van roodwier thee en kruidenlimonade. Deze workshop is puur genieten, van wat je leert, maakt en proeft. 

We koken zoveel mogelijk met onbewerkte biologisch-dynamische ingrediënten. De keuken is macrobiotisch en vegan. 

Wanneer de workshop niet door kan gaan op de geplande datum vanwege covid- regels, dan worden deze later ingepland, in overleg.  

De workshop kost € 65,00 p/p en is inclusief alle hapjes en drankjes, de ingrediënten en recepten. 

Locatie: Rotterdamse Munt

Rotterdamse Munt

Welkom in onze eetbare oase middenin de stad.
Samen met stadsgenoten steken we de handen uit de mouwen en maken we boeiende pluktuinen waar iedereen de magie van planten ontdekt.

Workshop

De workshop vindt plaats in de kas van Rotterdamse Munt in een 1,5 meter setting. Er kunnen maximaal 10 deelnemers meedoen.

Kruiden

Na afloop van de workshop en de zelfgemaakte lunch mag je nog een mandje kruiden en bloemen knippen en plukken voor thuis.

Adres

Rotterdamse Munt
Rosestraat 200 
3071 AH Rotterdam

rotterdamsemunt.nl

Programma

Ontvangst met hapje

Created with Sketch.

Katrien heet jullie van harte welkom onder het genot van een hapje en drankje.

Demonstratie kookles

Created with Sketch.

Demonstraties over de bereiding van dashi bouillon en gyoza vulling en meer.

Theorie en achtergrondinformatie

Created with Sketch.

Verschillende soorten zeewier komen aan de orde. Waar zijn ze goed voor, wat doet het met je lichaam en veel meer interessante achtergrond.

Workshop

Created with Sketch.

Zelf leer je onder andere gyoza’s vouwen en vullen, maak je misoballen en onigiri rijstbal.

Lunch

Created with Sketch.

Aan het eind van de workshop eten we gezamelijk alle zelfgemaakte gerechten op, dit is een volledige maaltijd.

Locatie: Puntegale

Privé workshop voor twee tot vier personen.
Wij nemen- of neem contact op om een datum af te spreken

Locatie: Gimsel Academy

Data: binnenkort bekend

Vragen op opmerkingen? Neem gerust contact op!