Recepten

Katrien ontwikkelt en deelt hier recepten.
Ze gebruikt  zoveel mogelijk onbewerkte biologisch-dynamische ingrediĆ«nten. 
De keuken is hoofdzakelijk macrobiotisch en vegan. 

Kombu

Japan kent meer dan 100 verschillende soorten kombu. Zonder kombu zou de japanse keuken niet bestaan. Kombu zeewier is de basis van Japanse Dashi bouillon en dashi is de basis van de japanse keuken.

Kombu is rijk aan vitaminen A, B2 en C, calcium en jodium en beschermt tegen degeneratieziekten.

Shiitake Dashi

  • Kombu
  • Shiitake (gedroogd)
  • Water

 

Week de kombu en de shiitake is het water

Minimaal 30 minuten of eventueel een nacht in de koekast laten weken

Aan de kook brengen

Als het kookt de kombu eruit halen

Kan eventueel nog paar minuten doorkoken met de shiitake

Misosoep

  • Dashi
  • Miso
  • Shoyu

 

Dashi is de basis voor misosoep.

Breng de dashi aan de kook

Voeg van de kook af de miso toe naar smaak

Breng op smaak met een beetje shoyu

Maak het af met je favoriete topping

Laat nog 2 minuten staan voordat je het opdient.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang interessante informatie, recepten en als eerste de nieuwe workshop data.